Hjälp i nödsituationer

Spara dyrbara sekunder.

Var säker på vad du ska göra.

I en nödsituation är varje sekund dyrbar. Android har unika funktioner som gör det möjligt för dig att agera snabbare och smartare i en nödsituation. Så att du kan sätta dig själv i säkerhet snabbare och göra det enklare för räddningspersonal att hitta dig.

Mer tid till att söka skydd vid jordbävningar.

Bli förvarnad om jordbävningar.

Android kan varna dig några sekunder innan en jordbävning så att du snabbare kan sätta dig i säkerhet. Androids system för varningar om jordbävning gör Android-enheter till miniatyrseismometrar i världens största mobilnätverk för att registrera jordbävningar. Vid skalv kan systemet hjälpa dig att snabbt sätta dig i säkerhet. När jordbävningen är över kan du trycka för att få tips om vad du ska göra härnäst och se till att du gör det som är smartast.

Androids system för varningar om jordbävning är redan tillgängligt i många länder. Läs mer om hur det fungerar och se om det är tillgängligt i ditt land.

En livlina i fickan

Ger räddningsper­sonal ett försprång.

Ibland kan det vara svårt för räddningspersonal att hitta dig om du ringer från en mobil enhet. Men inte om du har Android. Med platstjänsten för nödsituationer kan räddningstjänsten rikta in sig på telefonens plats och snabbt skicka hjälp. Det spelar ingen roll om du är hemma, på stranden eller går en promenad. Vi kan till och med tala om vilket språk du föredrar. Så att du får den hjälp du behöver snabbare. Tillgängligt i flera länder världen över.

Pixel erbjuder extra stöd.

Kör säkert med hjälp nära till hands.

Om enheten noterat att du har råkat ut för en olycka frågar vi om du behöver hjälp. Om du inte svarar ringer vi räddningstjänsten åt dig och talar om var du befinner dig. Så hjälpen är alltid nära, oavsett hur långt du kör.

Meddela nära och kära att du behöver hjälp.

Om du känner dig osäker inför något, som att åka taxi sent på kvällen eller gå en vandringsled utan sällskap, kan du be telefonen kolla till dig på en schemalagd tid. Då frågar vi dig om du är i säkerhet. Om du inte svarar kontaktar vi dina nödkontakter och talar om var du befinner dig.

säkerhet på mobila enheter

Säkerhet från grunden.

Med Android är säkerhet noggrant integrerat i allt du gör på telefonen. Vi skyddar dig vid alla tillfällen, oavsett om du laddar ned appar eller väljer när du ska dela data.

Läs mer