Byt från iPhone till Android. Det är enklare än någonsin.

Du behåller dina favoritappar, foton, chattar och mycket annat. Med Android kan du använda samma tillbehör, hålla dig skyddad och hitta en telefon som känns rätt för dig.

Känn dig trygg med bytet

Få det bästa av
Google på Android.

Med dina nya favoritappar, lättillgängliga videochattar och sms, enhetskompatibilitet, säkerhet som alltid är på och mycket annat blir det enkelt att byta till Android.

Överför din data säkert

Kopiera över din
viktigaste data.

Sätt på din nya Android-telefon. Följ anvisningarna på skärmen för att överföra data från din iPhone och konfigurera din nya telefon. Använd din gamla iPhone-kabel. Om du inte har någon kan du överföra trådlöst.

En iPhone och en helt ny Android-telefon sida vid sida, anslutna med en Lightning/USB-sladd. Data överförs enkelt från iPhone till din nya Android-telefon.

Snabbast och mest omfattande

Använd en kabel.

Vi rekommenderar att du använder din gamla iPhone Lightning-kabel för att överföra så mycket data som möjligt.

En iPhone och en helt ny Android-telefon sida vid sida med en wifi-symbol i mitten. Två animerade punkter mellan wifi-symbolen och telefonerna gestaltar trådlös dataöverföring

Om du inte har någon kabel

Överför trådlöst.

Du kan ansluta din nya Android och din gamla iPhone trådlöst för att överföra en mer begränsad uppsättning data.

Varför byta till Android?

Gör mer med Google.

Med Android kan du skapa en upplevelse som är skräddarsydd för dig. Med hjälp av fantastiska appar, till exempel Google Foto, enastående enheter och ett starkt skydd kan du fånga, utvidga och utforska din värld som aldrig förr.

Varför byta?
En bild av fyra vänner som ler och tittar nedåt. Längst ned till vänster syns baksidan på en Galaxy S23 Ultra och Google Foto-skärmen som visar samma foto. Uppe till höger är ikonen för Google Foto.

Vanliga frågor

Få svar på det du undrar över inför bytet.

Håll kontakten

Dina nära och kära är fortfarande bara ett sms eller videosamtal bort.

Messages från Google ersätter iMessage® och blir din nya meddelandeapp. Använd Google Meet i stället för FaceTime® för alla videosamtal. Ring, sms:a och skicka emojisvar till Android eller iPhone utan problem.

En stängd Pixel Fold-telefon bredvid en vikbar telefon som är öppen horisontellt. En Google Meet-konversation med etiketten Team Sync. Personen i andra änden lyssnar. Logotypen för Google Meet visas bredvid den öppna telefonen.

Håll kontakten

Messages från Google.

Skicka meddelanden till vem du vill, oavsett operativsystem. Med Messages från Google kan du dela emojireaktioner med dina iPhone-vänner och högupplösta foton i Android-chattar och du får hjälp att hålla kontakten.

Logotypen för Messages från Google svävar uppe till höger på en vikbar telefon som är öppen horisontellt. Den övre delen av den vikbara skärmen visar en sms-konversation och den nedre delen visar tangentbordet där ett nytt meddelande skrivs.

Håll kontakten

Google Meet.

Ring enskilda videosamtal eller gruppsamtal till vem du vill, oavsett operativsystem. Lägg till en rolig bakgrund eller ett roligt filter och prata var du vill – med bara ett tryck.

Logotypen för Google Meet svävar över en vikbar telefon som är öppen horisontellt. En pågående videochatt med sju andra deltagare.

Håll kontakten

Snabbdelning.

Skicka och ta emot filer från och till en Android-enhet med Snabbdelning så att dina bebisbilder, kattvideor och dokument kan delas med vem du vill, när du vill.

Logotypen för Snabbdelning svävar över en vikbar telefon som är öppen horisontellt. Upptill på telefonen har ett foto valts för delning och på den nedre delen är gränssnittet för Snabbdelning, förberett för att skicka fotot.

Känn dig trygg med bytet

Behöver jag köpa nya hörlurar och tillbehör?

Är det svårt att kopiera över data till Android?

Är enheten och min data skyddade?

Behåll dina tillbehör

Android fungerar med AirPods och andra stora varumärken.

Anslut dina AirPods® till din nya Android-telefon med Bluetooth, så kan du lyssna på samma sätt som förut.

Ett par hörsnäckor i en cirkel svävar över det övre högra hörnet på en Galaxy Pixel 7 Pro-telefon. Telefonen parkopplas med några Android-hörsnäckor.

Behåll dina tillbehör

Snabb parkoppling.

Att parkoppla dina tillbehör är mycket enklare med Snabb parkoppling. Från högtalare till Fitbit, från Beats-hörlurar till hundratals smarta hemenheter och mer därtill.

Ett par hörsnäckor i en cirkel svävar över det övre högra hörnet på en Galaxy Pixel 7 Pro-telefon. En logotyp för Snabb parkoppling på Android svävar nere till vänster. Telefonen parkopplas med Android-hörsnäckor. ​​

Känn dig trygg med bytet

Hur kan jag hålla kontakten med mina nära och kära?

Är det svårt att kopiera över data till Android?

Är enheten och min data skyddade?

Enkel överföring

All din viktigaste information överförs enkelt.

Starta överföringen genom att följa anvisningarna på skärmen. Data skickas snabbt, säkert och direkt mellan enheter. Du behåller en kopia på den ursprungliga enheten, så att du inte förlorar något.

En Android-telefonskärm med Google Keep-påminnelser, att göra-listor o.s.v. är öppen. Bredvid den syns baksidan av en Google Pixel 7 Pro. Logotypen för Google Keep svävar uppe till höger.

Enkel överföring

Google Foto.

Överför foton på ett säkert sätt från din iPhone och ta del av dem på din nya Android. Med AI-baserade sökningar blir det ännu enklare att hitta foton efter platsen, personerna eller föremålen de innehåller.

En Android-telefonskärm med Google Foto öppet visar ett rutnät av foton och logotypen för Google Foto uppe till höger.

Känn dig trygg med bytet

Hur kan jag hålla kontakten med mina nära och kära?

Behöver jag köpa nya hörlurar och tillbehör?

Är enheten och min data skyddade?

Få ett starkt skydd

Skydda dig med starka säkerhetskontroller och integritetsinställningar.

Android kollar efter skadliga beteenden i dina appar och enheter, krypterar sms och gör det möjligt för dig att begränsa vilka appar du kan komma åt och när, och filtrerar även bort spamsamtal och spam-sms innan de kommer fram till dig.

En Pixel 7 Pro-telefonskärm med Google Play Protect öppet. En logotyp för Google Play Protect svävar över det övre högra hörnet. En grön sköld med en bockmarkering och ett meddelande om att inga skadliga appar hittades, vilket talar om för användaren att telefonen är säker. Bredvid den syns baksidan av Pixel 7 Pro

Få ett starkt skydd

Google Play Protect.

Play Protect söker proaktivt igenom dina appar efter skadligt beteende varje dag. Om vi hittar något misstänkt skickar Google en varning till dig och inaktiverar appen, så att du slipper.

En Android-telefonskärm med Google Play Protect öppet. En grön sköld med en bockmarkering och ett meddelande om att inga skadliga appar hittades, vilket talar om för användaren att telefonen är säker.

Få ett starkt skydd

Skräppostskydd.

Förra året använde Android AI för att skydda användarna från 100 miljarder misstänkta spammeddelanden och -samtal. Så att du kan fokusera på livet och undvika distraktioner och bedrägerier.

En Android-skärm med samtalsskärmen, ett nummer i ett klarrött fält upptill och en telefonikon som svävar till höger om telefonen.

Få ett starkt skydd

Integritetsöversikt.

Ställ in begränsningar för vad det går att komma åt och när. Från att köra GPS i bakgrunden till åtkomst till mikrofon och kamera.

En Android-telefonskärm som visar Androids integritetsöversikt. Andra appar och deras användning visas som tårtbitar i ett cirkeldiagram.

Känn dig trygg med bytet

Hur kan jag hålla kontakten med mina nära och kära?

Behöver jag köpa nya hörlurar och tillbehör?

Är det svårt att kopiera över data till Android?

Snabbast och mest omfattande

Använd en kabel.

Detta kan överföras:

 • Kontakter

 • Foton och videor

 • Kalender­händelser

 • Chattar från Messages och WhatsApp

 • Appar

 • Musik

 • och mycket annat

 • En iPhone och en helt ny Android-telefon sida vid sida, anslutna med en Lightning/USB-sladd. Data överförs enkelt från iPhone till din nya Android-telefon.

  1. Anslut båda enheterna.

  Sätt på din nya Android-enhet. Anslut din nya Android-telefon till din gamla iPhone med kabeln för Lightning till USB-C när du ombeds att göra detta. I vissa fall kan du behöva en OTG-adapter.

 • En helt ny Android-telefonskärm med ett meddelande om att välja data, samt en lista över kontakter, foton och videor, kalenderhändelser, meddelanden och WhatsApp-chattar och musik nedanför.

  2. Välj data.

  Välj vad du vill kopiera över — kontakter, foton, meddelanden, WhatsApp-chattar m.m. – genom att följa anvisningarna på skärmen. Inaktivera iMessage så du inte blir av med dina aviseringar.

 • En helt ny Android-telefonskärm med ett meddelande om att överföra data, samt en lista över kontakter, foton och videor, kalenderhändelser, meddelanden och WhatsApp-chattar och musik nedanför.

  3. Överför.

  Klart! Du har kopierat din viktigaste data till den nya Android-telefonen.

Du hittar mer information i steg för steg-guiderna för Samsung Galaxy-telefoner, Pixel-telefoner eller genom att besöka vårt hjälpcenter.

Om du inte har någon kabel

Överför trådlöst.

Detta kan överföras:

 • Kontakter

 • Foton och videor

 • Kalender­händelser

 • En iPhone och en helt ny Android-telefon sida vid sida med en wifi-symbol i mitten. Två animerade punkter mellan wifi-symbolen och telefonerna gestaltar trådlös dataöverföring

  1. Anslut båda enheterna trådlöst.

  Sätt på din nya Android-telefon och följ anvisningarna på skärmen. När du får frågan om du har en kabel väljer du Ingen kabel och följer anvisningarna för att ansluta din iPhone och Android via wifi med hjälp av appen Byt till Android. Om du vill överföra data till Samsung-enheter utan kabel öppnar du den här sidan.

 • En helt ny Android-telefonskärm med ett meddelande om att välja data, samt en lista över kontakter, foton och videor, kalenderhändelser, meddelanden och WhatsApp-chattar och musik nedanför

  2. Välj data.

  Följ anvisningarna på skärmen för att välja vad du ska ta med dig – kontakter, foton, videor och kalenderhändelser. Om du vill överföra chattar från Messages och WhatsApp måste du använda kabel.

 • En helt ny Android-telefonskärm med ett meddelande om att överföra data, samt en lista över kontakter, foton och videor, kalenderhändelser, meddelanden och WhatsApp-chattar och musik nedanför

  3. Överför.

  Klart! Nu har du din privata data på den nya Android-telefonen. Inaktivera bara iMessage så du inte blir av med dina aviseringar.