Säkerhet på mobila enheter

Utformad för säkerhet.

Skydd in i minsta detalj.

Med Android är säkerhet noggrant integrerat i allt du gör, som att ladda ned appar, använda internet eller välja att dela data. Om något verkar misstänkt, t.ex. en skadlig app eller länk, visas en varning och tips om vad du ska göra härnäst. Din enhet och data skyddas dessutom av våra kraftfulla interna säkerhetsfunktioner. Så att du är skyddad även när du inte använder telefonen.

Du skyddas vid varje steg.

Undvik skadliga appar.

Med Google Play Protect kan du ladda ned appar utan att oroa dig för om de är skadliga för telefonen eller om de stjäl data. Vi granskar alla appar noggrant varje dag. Om vi upptäcker en skadlig app meddelar vi dig och vi tar dessutom reda på hur appen fungerar. Vi kan förbättra granskningen av appar genom att lära oss mer om dem. Och du får ett bättre skydd.

Överlista spammarna.

Svara på viktiga samtal och hoppa över de oviktiga. Vi filtrerar dina samtal så att du inte slösar tid på att svara när botar ringer. Med spamskydd får du veta om ett samtal är skadligt så att utomstående inte kan få tag på dina personliga uppgifter. För att skydda din integritet sker transkriptionen av samtalen helt och hållet på enheten.

Undvik suspekta webbplatser.

Med Google Säker webbsökning får du skydd mot farliga webbplatser och skadliga filer och kan utforska internet utan att oroa dig. Vi varnar dig om du försöker öppna en skadlig webbplats eller fil och ser till att du bara besöker säkra webbsidor så att du kan undvika skadlig programvara eller nätfiskebedrägerier. För du ska inte luras till att lämna ut personliga uppgifter.

Integritet för dig.

Med Androids säkerhet blir integritet möjligt. Vi skyddar din data från nyfikna ögon genom att omge den av kryptering och sätta gränser kring vad appar får och inte får göra i bakgrunden. Och när du vill använda internet aktiverar du bara inkognitoläget i Chrome eller Maps. Vi tillhandahåller även de verktyg du behöver för att styra över vem som kan se vilken data och när.

Läs mer om Chrome Läs mer om Maps

Vi kontrollerar bortglömda appar.

Säkerhet i grunden.

Kraftfullt internt skydd.

Din säkerhet är en grundläggande del av vår verksamhet och därför integrerar vi säkerhet i alla delar av Android. Även i de delar du inte ser. Din data skyddas med hjälp av enhetskryptering som gör att uppgifterna ser förvrängda ut om någon försöker stjäla dem när telefonen är låst. När du säkerhetskopierar telefonen i molnet krypteras allt från slutpunkt till slutpunkt med telefonens pinkod. Det är alltså bara du som har åtkomst till din data. Vi skyddar även alla appar på operativsystemsnivå så att andra appar inte kan ta del av din aktivitet. Vi meddelar dig dessutom om vi tror att någon har manipulerat operativsystemet. Dessa funktioner är alltid aktiverade och körs i bakgrunden för att se till att du skyddas automatiskt.

Hjälp i nödsituationer

Hjälp i krissituationer.

Vi utvecklar unika sätt att skydda dig på. Ta reda på hur Android-telefonen ser till att du får hjälp snabbare i nödsituationer.

Läs mer