Upptäck på vilka sätt Android hjälper utvecklare och tillverkare runt om i världen

Utvecklare

Aviary

Tack vare Androids utvecklarfunktioner kan Aviary återskapa versioner upp till tre gånger så snabbt som på andra plattformar, samtidigt som de kan fortsätta ha regelbunden dialog med användarna.

BabyFirst

Tack vare Google Play har BabyFirsts pedagogiska appar för bebisar och små barn laddats ned 40 % fler gånger på Android än på någon annan plattform.

BlaBlaCar

Med sina 35 miljoner medlemmar i 22 länder är BlaBlaCar världens största community för samåkning, och Android är nyckeln till företagets framgångar.

Box

Se hur Box fick över fem miljoner installationer tack vare Android-plattformens flexibilitet.

Clementoni

Android har hjälpt leksakstillverkaren Clementoni att dels öka sin appförsäljning, dels öka sina marknadsandelar i sektorn för barnsurfplattor till 55 %.

Clue

Appen som bryter tabun.

DailyArt

Sedan lanseringen på Android har DailyArt laddats ned 135 000 gånger, och företaget har nu över 80 000 medlemmar över hela världen.

DivMob

Se hur den vietnamesiska utvecklaren DivMob introducerade priser på under en dollar på olika marknader och på så sätt ökade de dagliga transaktionerna med 300 %.

DJiT

Sedan lanseringen på Android har DJiT:s musikapp snabbt blivit företagets största tillväxtkälla. Över 70 % av de nya nedladdningarna kommer från Android.

Emmy

Appen som utvecklas så snabbt att den behöver hjälm.

Everytap

Sedan Everytap valt att utveckla sin app på Android har 65 % av nedladdningarna skett på den öppna plattformen.

EyeEm

Tack vare Google Play har över 7,5 miljoner Android-användare redigerat och delat sina foton med EyeEms innovativa fotoredigeringsapp.

Fuelio

För Fuelio-utvecklaren Adrian Kajda är Android ett öppet och flexibelt operativsystem som gör det möjligt för Fuelio-appen att nå ut till största möjliga målgrupp.

Gherbtna

Se hur den syriska utvecklaren Mojahed Akil skapade Gherbtna – en Android-app som hjälper honom och andra flyktingar att klara sin nya vardag i Turkiet.

GiftedMom

Android gjorde det möjligt för en utvecklare och en läkare att lansera GiftedMom – en app som förser mödrar i utvecklingsländer med livsviktig information.

HotelOga

Upptäck hur Android gör det möjligt för utvecklarna på HotelOga att direkt tillgodose användarnas behov och samtidigt snabbt nå ut till en stor målgrupp.

InLoop

InLoop skapar mobila appar för företag runt om i världen. InLoops vd Martin Adamek tackar Androids flexibilitet som utvecklarplattform för mycket av företagets framgångar.

Lazzus

Se hur utvecklarna av appen Lazzus tog hjälp av Android för att skapa och distribuera appen. Lazzus är en smartphone-app som hjälper användare med nedsatt syn att navigera i sin omgivning.

Le Cicogne

Upptäck hur Android har hjälpt Le Cicognes grundare att utöka sin kundbas med 30 %. Le Cicogne är en app för föräldrar som behöver hitta den ideala barnvakten.

Listonic

Tack vare Androids effektivitet och öppenhet kunde Listonic – en app för inköpslistor – lanseras före konkurrerande appar. Sedan lanseringen har appen laddats ned nästan en miljon gånger.

Musixmatch

Med Android får Musixmatch frihet utan motstycke, vilket innebär att appen har blivit företagets ledande utvecklingsprogram. I dagsläget kommer 16 miljoner av nedladdningarna från Google Play.

MyABCKit

Genom att utveckla på Android kan MyABCKit göra stora skillnader i grundskoleutbildningen, både i Spanien och i resten av världen.

New York Times

New York Times prenumerationskonverteringar via Google Plays faktureringstjänst ökade med 125 % sedan fått nya betalande kunder i över 150 länder via sin Android-app.

Ola & Olo

Ola & Olo utvecklar Android-spel för barn och började som ett hobbyprojekt. Nu har företaget 100 000 användare och appen laddas ned över hela världen.

Over

Se hur Overs första prototyp kunde köras inom en vecka, trots att alla i teamet var nybörjare på Android.

Peak Games

Med hjälp av Android har Peak Games växt på internationella marknader och deras genomsnittliga kostnad per användarförvärv har minskat med omkring 30–40 %, jämfört med andra plattformar.

Pola

Android har hjälpt Pola att utveckla en app som ger polska konsumenter möjlighet att hitta information om en produkts ursprung genom att läsa av streckkoden.

Redbus

Företaget redBus.in finns i Bangalore och har valt Android för att ge miljontals indiska bussåkare en förstklassig reseupplevelse varje dag.

RogerVoice

Med hjälp av Material Design och betatestning på Android har RogerVoice kunnat skapa en intuitiv röstigenkänningsapp för användare med nedsatt hörsel.

Sendy

Sendy grundades i Kenya och sätter kunder och leverantörer i kontakt med varandra för att underlätta varuleveranser för nästkommande miljard mobilanvändare.

Smart Launcher Srl

Tack vare Androids öppna plattform kunde Smart Launcher Srl skapa ett helt nytt användargränssnitt för att hjälpa sina Android-användare att hitta appar och funktioner.

Space Ape Games

Med Android som plattform har Space Ape Games lanserat sin främsta app på den japanska marknaden.

Star Chart

Android gjorde det möjligt att utveckla appen Star Chart, som används för att kartlägga himlavalvet. I dagsläget har appen installerats på 12 miljoner enheter och har 15 miljoner användare i hela världen.

Taniwa

Sedan Taniwa utvecklade Mememtum har företaget ökat sina intäkter med 60 %. Mememtum är en Android-app som används för att upptäcka neurologiska sjukdomar och har testats av över 1 000 patienter.

Tap4Fun

Tack vare framgången på Android kommer 55 procent av den kinesiska spelutvecklaren Tap4Funs totala spelintäkter från Google Play.

Welcome App

Appen som hjälper dig att känna dig som hemma.

Wooga

Med Android och Google Play kan Wooga återskapa spel otroligt snabbt, så att populära spel som Diamond Dash, Jelly Splash och Pearl’s Peril blir tillgängliga för användarna.

Tillverkare

Allview

Upptäck vilka framgångar Allview har nått genom att använda Android som företagets kraftfulla och flexibla operativsystem för sina smartphones och surfplattedatorer.

Archos

Med hjälp av Androids öppna plattform kan Archos konkurrera på marknaden och erbjuda smarta enheter till ett bättre pris. Tack vare detta har Archos blivit dubbelt så stort på mindre än sex år.

Bittium

Tack vare Androids flexibilitet och öppenhet kan Bittium erbjuda sina kunder en lång rad användarupplevelser och samtidigt hålla utvecklingskostnaderna nere.

BQ

På bara fem år har den Madridbaserade smartphone-tillverkaren BQ ökat sin omsättning till 200 miljoner EUR.

Bullitt

Med Android som huvudsakligt operativsystem har Bullitt blivit dubbelt så stort på mindre än ett år och kan utveckla unika och tåliga smartphones

Crosscall

Crosscall tillverkar tåliga, robusta och vattentäta smartphones. Tack vare att Android är kostnadsfritt och anpassningsbart kan företaget fokusera på produktutveckling och internationell tillväxt.

Doro

En smartphone som sammanför generationer.

Fairphone

Fairphone lanserar världens första, hållbara och modulkonstruerade Android-smartphone.

General Mobile

Tack vare Android har General Mobile numera en omsättning på en miljard USD och är på god väg mot sitt framtida mål.

Gigaset

Tack vare Androids modell med öppen källkod har Gigaset kunnat sänka produktionskostnaderna för sin första Android-smartphone med 30 %.

Silent Circle

Lär mer om hur Silent Circle har lanserat en helt unik smartphone på marknaden och drastiskt förkortat utvecklingstiden med hjälp av Android.

Vertu

Med Android får Vertus lyxiga mobiler och livsstilstjänster ett perfekt operativsystem för att tillgodose sin globala kundkrets unika behov.

Zound Industries

Utan kostnaderna för licensiering eller utveckling av ett eget operativsystem har Zound Industries kunnat skapa och sälja en egen, specialtillverkad Android-enhet.

Mobiloperatörer

Swisscom

Swisscom, ett av de största telekomföretagen i Schweiz, implementerade år 2014 direktdebitering via operatören på Google Play och företaget har sedan dess ökat sina intäkter med över 100 % varje år.

Andra branscher

Škoda

ŠKODA är en av de första biltillverkarna i Europa att integrera Android Auto i sina bilar. ŠKODA erbjuder europeiska bilförare oöverträffade anslutningsmöjligheter.