Ontdek hoe Android ontwikkelaars en fabrikanten van over de hele wereld ondersteunt

Ontwikkelaars

Fairphone

Fairphone lanceert de eerste duurzame, modulaire Android-smartphone ter wereld.

Aviary

Door de ontwikkelaarsfuncties van Android kan Aviary zijn builds tot drie keer sneller uitbrengen in vergelijking met andere platforms, en ondertussen blijven communiceren met zijn gebruikers.

BabyFirst

Dankzij Google Play hebben de educatieve apps voor baby's van BabyFirst 40% meer downloads op Android gegenereerd dan op welk ander platform dan ook.

BlaBlaCar

Met 35 miljoen leden in 22 landen is BlaBlaCar 's werelds grootste carpoolcommunity. Android vormt de kern van het succes van het bedrijf.

Box

Zie hoe Box meer dan vijf miljoen installaties heeft gegenereerd door de flexibiliteit van het Android-platform te gebruiken.

Clementoni

Door Android heeft speelgoedmaker Clementoni de app-verkoop een boost weten te geven en is het marktaandeel in het segment voor kindertablets gestegen tot 55%.

Clue

De app die een taboe doorbreekt.

DailyArt

Sinds de lancering op Android is DailyArt 135.000 keer gedownload en heeft het bedrijf wereldwijd inmiddels meer dan 80.000 gebruikers.

DivMob

Zie hoe de Vietnamese ontwikkelaar DivMob enorm lage prijzen heeft geïntroduceerd binnen verschillende markten om een stijging van 300% in dagelijkse transacties te realiseren.

DJiT

Na de lancering op Android was de muziek-app van DJiT al snel de grootste bijdrager aan groei met meer dan 70% nieuwe downloads op Android.

Emmy

De app die zo snel vooruitgaat dat je een helm moet dragen.

Everytap

Everytap koos ervoor hun app met Android te ontwikkelen en merkte dat 65% van de downloads afkomstig is van het open Android-platform.

EyeEm

Dankzij Google Play hebben meer dan 7,5 miljoen Android-gebruikers hun foto's bewerkt en gedeeld via de innovatieve fotobewerkings-app van EyeEm.

Fuelio

Voor Fuelio-ontwikkelaar Adrian Kajda biedt Android een open en flexibel besturingssysteem waarmee de Fuelio-app een zo breed mogelijke doelgroep kan bereiken.

Gherbtna

Zie hoe de Syrische ontwikkelaar Mojahed Akil de app Gherbtna heeft gemaakt. Dit is een Android-app waarmee hij en medevluchtelingen hun nieuwe leven in Turkije aangenamer kunnen maken.

GiftedMom

Dankzij Android kon een ontwikkelaar en arts GiftedMom lanceren. Dit is een app die levensreddende informatie biedt aan moeders in ontwikkelingslanden.

HotelOga

Ontdek hoe de ontwikkelaars bij HotelOga dankzij Android meteen kunnen reageren op de behoeften van gebruikers en in een korte periode een brede doelgroep kunnen bereiken.

InLoop

InLoop maakt mobiele apps voor bedrijven van over de hele wereld en CEO Martin Adamek schrijft veel van de successen toe aan de flexibiliteit van Android als ontwikkelingsplatform.

Lazzus

Zie hoe Android ontwikkelaars heeft geholpen Lazzus te maken en te distribueren. Met deze smartphone-app kunnen mensen met een visuele beperking beter navigeren.

Le Cicogne

Ontdek hoe de medeoprichters van Le Cicogne, een app waarmee ouders de ideale babysitter kunnen vinden, via Android het klantenbestand met 30% hebben weten te vergroten.

Listonic

Dankzij de efficiëntie en openheid van Android kon Listonic, een app voor boodschappenlijstjes, eerder worden gelanceerd dan de concurrentie en is de app sindsdien al bijna een miljoen keer gedownload.

Musixmatch

Android biedt Musixmatch een ongeëvenaarde vrijheid, waardoor dit het belangrijkste ontwikkelingsprogramma is. Op dit moment zijn 16 miljoen van hun downloads afkomstig van Google Play.

MyABCKit

Door te ontwikkelen voor Android kan myABCKit echte veranderingen binnen het basisonderwijs realiseren, zowel in Spanje als in de rest van de wereld.

New York Times

The New York Times heeft een stijging van 125% aan abonnementsconversies gerealiseerd via de factureringsservice van Google Play nadat ze betalende klanten uit meer dan 150 landen via hun Android-app hebben aangetrokken.

Ola & Olo

Ola & Olo ontwikkelt Android-games voor kinderen en is begonnen als kleinschalig project. Nu heeft het bedrijf meer dan 100.000 gebruikers en worden de apps wereldwijd gedownload.

Over

Zie hoe Over zijn eerste prototype binnen een week kon uitvoeren terwijl het team nog maar net had kennisgemaakt met Android.

Peak Games

Peak Games maakt gebruik van Android om op de internationale markt te groeien, waarbij de gemiddelde kosten per acquisitie 30 tot 40% lager liggen dan voor andere platforms.

Pola

Met behulp van Android heeft Pola een app ontwikkeld waarmee Poolse kopers informatie kunnen zoeken over de oorsprong van een product door de streepjescode te scannen.

Redbus

Het in Bangalore gevestigde redBus.in heeft Android ingezet om miljoenen dagelijkse busreizigers in India een geweldige reisbelevenis te bieden.

RogerVoice

Dankzij Material Design en Bètatestfuncties in Android heeft RogerVoice een intuïtieve app voor spraakherkenning gemaakt voor mensen met gehoorproblemen.

Sendy

Het in Kenia opgerichte Sendy verbindt koeriers met klanten om bezorgdiensten mogelijk te maken voor de volgende miljard mobiele gebruikers.

Smart Launcher Srl

Dankzij het open platform van Android heeft Smart Launcher Srl een volledig nieuwe interface ontwikkeld om Android-gebruikers te helpen apps en functies te vinden.

Space Ape Games

Door Android als primair platform te gebruiken, heeft Space Ace Games zijn grootste app beschikbaar gemaakt op de Japanse markt.

Star Chart

Android heeft de ontwikkeling van Star Chart mogelijk gemaakt. Dit is een app die het heelal in kaart brengt en op dit moment wereldwijd door 15 miljoen mensen wordt gebruikt op 12 miljoen apparaten.

Taniwa

Met de ontwikkeling van Mememtum, een Android-app waarmee neurologische aandoeningen kunnen worden opgespoord, heeft Taniwa de opbrengst met 60% weten te verhogen en is Mememtum door meer dan 1000 patiënten getest.

Tap4Fun

Dankzij het succes op Android genereert de Chinese game-ontwikkelaar Tap4Fun nu 55% van de totale gameopbrengsten wereldwijd via Google Play.

Welcome App

De app die je je thuis laat voelen.

Wooga

Dankzij Android en Google Play kan Wooga zijn games razendsnel uitbrengen, wat bijdraagt aan successen zoals Diamond Dash, Jelly Splash en Pearl's Peril.

Fabrikanten

Allview

Ontdek hoe het gebruik van Android als krachtig en flexibel besturingssysteem voor hun smartphones en tablet-pc's heeft bijgedragen aan het succes van Allview.

Archos

Dankzij het open platform van Android kan Archos concurreren in de markt en betaalbare smartapparaten aanbieden. Als gevolg hiervan is Archos in minder dan zes jaar twee keer zo groot geworden.

Bittium

Dankzij de flexibiliteit en openheid van Android kan Bittium klanten diverse functionaliteit bieden en tegelijkertijd de ontwikkelingskosten in de hand houden.

BQ

In slechts vijf jaar heeft smartphonefabrikant BQ uit Madrid een omzet van € 200 miljoen gegenereerd.

Bullitt

Met Android als belangrijkste besturingssysteem is Bullitt in minder dan een jaar tijd in omvang verdubbeld en ontwikkelen ze werkelijk unieke en duurzame smartphones

Crosscall

Crosscall is een fabrikant van duurzame, stevige en waterdichte smartphones. Doordat Android kosteloos en schaalbaar is, kan het bedrijf zich helemaal richten op de ontwikkelingen van zijn producten en de internationale groei.

Doro

De smartphone die generaties met elkaar verbindt.

General Mobile

Dankzij Android genereert General Mobile nu een omzet van $ 1 miljard en is het bedrijf hard op weg de doelen voor de toekomst te realiseren.

Gigaset

Dankzij het opensourcemodel van Android heeft Gigaset de productiekosten op zijn eerste Android-smartphone met 30% verlaagd.

Silent Circle

Lees hoe Silent Circle met behulp van Android een werkelijk unieke smartphone op de markt heeft geïntroduceerd en tegelijkertijd kans zag de ontwikkeltijd drastisch te verkorten.

Vertu

Voor Vertu, provider van luxueuze telefoons en lifestyleservices, is Android het perfecte besturingssysteem om tegemoet te komen aan de unieke wensen van zijn wereldwijde welvarende klantenkring.

Zound Industries

Zound Industries kon zijn eigen speciale Android-apparaat maken en verkopen zonder de kosten van licenties of de ontwikkeling van een besturingssysteem.

Mobiele providers

Swisscom

Swisscom, een van de grootste telecomproviders in Zwitserland, heeft in 2014 Google Play Direct Carrier Billing geïmplementeerd. Dit heeft gezorgd voor een stijging van de opbrengst van meer dan 100% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Andere branches

Škoda

ŠKODA is een van de eerste autofabrikanten in Europa die Android Auto in hun auto's integreert om Europese autorijders ongekende verbindingsmogelijkheden te bieden.