Hjelp ved nødssituasjoner

Spar verdifulle sekunder.

Reager med trygghet.

Hvert øyeblikk er viktig i krisesituasjoner. Med de unike funksjonene i Android kan du reagere raskere – og smartere – i nødssituasjoner. Du får hjelp til å komme raskere i sikkerhet, og det blir enklere for utrykningspersonell å finne deg.

Vit når du bør søke dekning, og hvor lenge du bør holde deg i ro.

Få varsel like før jordskjelv inntreffer.

Android kan varsle deg noen sekunder før jordskjelv inntreffer, slik at du kan søke dekning raskere. Ved hjelp av Android-systemet for jordskjelvvarsler kan Android-enheter fungere som miniseismografer, og de danner dermed verdens største mobile nettverk for registrering av jordskjelv. Hvis det kommer skjelv, kan systemet gi deg et forvarsel, slik at du får mer tid til å søke dekning. Og når skjelvet er over, kan du trykke for å se tips om hva du bør gjøre videre, slik at du kan ta et informert valg.

Android-systemet for jordskjelvvarsler er tilgjengelig i mange land. Finn ut mer om hvordan det fungerer, og finn ut om det er tilgjengelig i landet ditt.

En støttespiller i lommen.

Utrykningsper­sonell får et forsprang.

Noen ganger er det vanskelig for utrykningspersonell å finne deg hvis du ringer fra en mobilenhet. Men ikke hvis du bruker Android. Ved hjelp av posisjonstjenesten for nødssituasjoner kan utrykningspersonell raskt finne telefonens posisjon og sende hjelp. Uansett om du er på stranden, går en tur eller er hjemme. Vi kan til og med fortelle dem hvilket språk du foretrekker. Så hjelpen kommer frem raskere. Funksjonen er tilgjengelig i mange land over hele verden.

Pixel gir ekstra hjelp.

Kjør med hjelp tilgjengelig.

Hvis enheten fastslår at du har vært i en ulykke, spør vi om du trenger hjelp. Hvis du ikke svarer, ringer vi nødtjenester for deg og forteller dem hvor du er. Så hjelpen er i nærheten – uansett hvor langt du kjører.

Gi familie og venner beskjed når du trenger hjelp.

Hvis du er nervøs når du gjør noe – for eksempel bildeling sent på kvelden eller en gåtur alene – kan du be telefonen sjekke at det går bra, på et planlagt tidspunkt. Deretter spør vi om du er trygg. Hvis du ikke svarer, kontakter vi nødkontaktene dine og forteller dem posisjonen din. Siden det av og til kan være greit å få hjelp med å kontakte familie og venner.

sikkerhet på mobilenheter

Sikkerhet helt fra bunnen av.

Med Android er beskyttelse innebygd i alt du gjør på telefonen. Vi beskytter deg under alt fra nedlasting av apper til valg av når du vil dele data.

Finn ut mer