Vad är Android

Plattformen som ändrar vad mobila enheter kan göra.

Driver din telefon, surfplatta, klocka, tv och bil.

När en enhet går från att bara fungera till att faktiskt göra livet enklare så är det Android som står bakom den. Det är tack vare Android din GPS undviker trafik, du kan skicka sms med klockan och har en assistent som kan svara på frågor. 2,5 miljarder aktiva enheter har Android som operativsystem. Från 5G-telefoner till enastående surfplattor – allt drivs av Android.

Säkerhet

Inbyggda säkerhets­funk­tioner håller din telefon säker.

Med Android får du säkerhet från första början och utan avbrott. Google Play Protect genomsöker alla dina appar, programvaran får regelbundna säkerhetsuppdateringar och plattformen förbättras hela tiden. Det är ungefär som en säkerhetsvakt som aldrig tar en rast eller tupplur och som aldrig åker på semester.

Läs mer

Du bestämmer över din data.

Med Android bestämmer du när och om din data delas, till exempel webb- och appaktiviteter eller platshistorik. Du får en avisering om en app har åtkomst till din plats när du inte använder den. Om du vill ändra behörigheterna finns alla sekretessinställningar på ett och samma ställe. Det är sekretess med dig bakom ratten.

Läs mer

Användbar teknik.
För alla.

Alla använder enheter på sitt eget sätt. Därför skapar vi tillgänglighetsfunktioner och -produkter som fungerar för alla de olika sätt som människor vill uppleva världen på. Skärmläsningsprogram, ljuddämpare och till och med AR-guider för promenader. För det finns ingen teknik som passar alla.

Kom igång

Telefoner och surfplattor.
Hitta din.

En telefon för AR-spel. En surfplatta som kan stå pall på en byggarbetsplats. Med Android finns alternativ för allt du skulle kunna önska dig.

VISA ALLA