Android är för alla

Tack vare Androids öppna plattform får människor i hela världen bättre tillgång till information och mer möjligheter än någonsin tidigare.

Se hur Android gör skillnad
Tack vare Android-plattformen kan enhetstillverkare skapa nytt och konkurrera. Apputvecklare kan nå ut till stora målgrupper och bygga upp starka verksamheter. Konsumenterna har nu ett större utbud av enheter att väja mellan, till allt lägre priser.
Hiroshi Lockheimer, vd, Android, Chrome OS och Play

Mer teknik för fler människor på fler platser i världen

Androids källkod är kostnadsfri för alla att ladda ned, anpassa och distribuera. Det innebär att tillverkare kan skapa nya enhetsmodeller till lägre kostnader, vilket i sin tur ger användare runt om i världen tillgång till mobil teknik som tidigare var utom räckhåll.

Läs mer

Frihet att välja

Androids modell med öppen källkod främjar innovation genom att ge enhetstillverkarna större frihet att anpassa mobilerna och operativsystemet Android och förinstallera vilka appar de vill. Det ger konsumenterna större valfrihet när det gäller enheter och appar.

Läs mer

En katalysator för ekonomisk tillväxt

År 2020 beräknas det mobila ekosystemet sysselsätta omkring 15 miljoner människor världen överGSMA - Global Mobile Economy Report - 2015 (page 3). Android främjar den här utvecklingen genom att hjälpa utvecklare och tillverkare att skapa ännu fler jobb runt om i världen.

Läs mer

Ger universell tillgång till information

På Android får fler människor tillgång till information och nya möjligheter än på någon annan mobil plattform. Det beror dels på att prisvärda enheter produceras på nya marknader, dels på att användarna får tillgång till tusentals utbildnings- och hälsovårdsappar.

Se hur Android gör skillnad

Ta del av fakta

Upptäck hur tillgänglighet, möjligheter och konkurrens tillförs på den mobila marknaden med hjälp av Android.

Visa alla fakta

Androids påverkan under de gångna åren

Se hur Androids öppenhet har fått mobilbranschen att blomstra.

Smartphone-tillverkare har få alternativ

Tillverkare som vill skapa en smartphone har bara två dyra alternativ: betala för att licensiera ett operativsystem eller utveckla ett eget.