Stap over van iPhone naar Android. Het is makkelijker dan ooit.

Neem je favoriete apps, foto's en chats met je mee. Gebruik dezelfde accessoires, blijf beschermd en vind een telefoon die helemaal bij je past met Android.

Stap met vertrouwen over

Er is zo veel mogelijk met Google op Android.

Met je nieuwe favoriete apps, toegankelijke videochats en tekstberichten, apparaatcompatibiliteit en beveiliging die altijd aanstaat, stap je makkelijk over naar Android.

Zet je gegevens beveiligd over

Kopieer je belangrijkste gegevens.

Zet je nieuwe Android-telefoon aan. Volg de instructies op het scherm om je iPhone-gegevens over te zetten en je nieuwe telefoon in te stellen. Gebruik je oude iPhone-kabel. Als je die niet hebt, kun je de gegevens ook draadloos overzetten.

Een iPhone en gloednieuwe Android-telefoon staan naast elkaar en zijn verbonden met een Lightning USB-kabel. Gegevens worden makkelijk overgezet van de iPhone naar de nieuwe Android-telefoon.

Het snelst en meest uitgebreid

Gebruik een kabel.

We raden je aan de Lightning-kabel van je oude iPhone te gebruiken om de meeste gegevens over te zetten.

Een iPhone en gloednieuwe Android-telefoon staan naast elkaar met ertussenin een wifi-symbool. 2 stippen bewegen tussen het wifi-symbool en de telefoons om een draadloze gegevensoverdracht aan te geven.

Als je geen kabel hebt

Zet de gegevens draadloos over.

Je kunt je nieuwe Android-telefoon en oude iPhone draadloos met elkaar verbinden om een kleinere hoeveelheid gegevens te kopiëren.

Waarom overstappen naar Android?

Doe meer met Google.

Met Android kun je de functionaliteit helemaal naar wens aanpassen. Dankzij geweldige apps zoals Google Foto's, opvallende apparaten en krachtige bescherming kun je als nooit tevoren jezelf uiten, meer ontdekken en de wereld om je heen verkennen.

Waarom overstappen?
Een afbeelding van 4 vrienden die glimlachen en omlaag kijken. Linksonder staat de achterkant van een Galaxy S23 Ultra en een scherm van Google Foto's met daarop dezelfde foto. Rechtsboven staat het icoon voor Google Foto's.

Veelgestelde vragen

Krijg de antwoorden die je nodig hebt om de overstap te maken.

Houd contact

Je kunt nog steeds makkelijk mensen videobellen of ze een tekstbericht sturen.

Berichten van Google vervangt iMessage® voor tekstberichten. Gebruik Google Meet in plaats van FaceTime® voor videogesprekken. Bel, stuur tekstberichten en reageer met emoji's op zowel Android als iPhone, zonder problemen.

Een gesloten Pixel Fold-telefoon staat naast een horizontaal geopende Fold-telefoon. Een Google Meet-gesprek met het label 'Team Sync'. De andere persoon in het gesprek luistert. Het Google Meet-logo staat naast de geopende telefoon.

Houd contact

Berichten van Google.

Stuur iedereen tekstberichten, ongeacht hun besturingssysteem. Of je nu emoji-reacties naar je iPhone-vrienden stuurt of foto's met hoge resolutie in Android-chats deelt: met Berichten van Google blijf je in contact.

Het Berichten van Google-logo zweeft rechtsboven over een horizontaal geopende Fold-telefoon. Het bovenste deel van het gevouwen scherm toont een tekstgesprek. Onderin staat een toetsenbord waarop een nieuw bericht wordt getikt.

Houd contact

Google Meet.

Organiseer videogesprekken met iedereen op elk besturingssysteem, 1-op-1 of in een groep. Voeg een leuke achtergrond of filter toe en praat overal waar je wilt, allemaal met één tik.

Het Google Meet-logo zweeft boven een horizontaal geopende Fold-telefoon. Er is een videochat met 7 andere deelnemers bezig.

Houd contact

Quick Share.

Stuur en ontvang bestanden van en naar elk Android-apparaat met Quick Share. Zo deel je je babyfoto's, kattenfilmpjes en documenten met wie en wanneer je maar wilt.

Het Quick Share-logo zweeft over een horizontaal geopende Fold-telefoon. Bovenaan de telefoon staat een foto die is gekozen om te worden gedeeld en onderaan staat de interface van Quick Share waarin het versturen van de foto wordt voorbereid.

Stap met vertrouwen over

Heb ik een nieuwe koptelefoon en accessoires nodig?

Is het moeilijk om je gegevens naar Android te kopiëren?

Zijn mijn apparaat en gegevens beveiligd?

Blijf gebruikmaken van je accessoires

Android werkt met AirPods en andere grote merken.

Koppel je AirPods® via bluetooth aan je nieuwe Android-telefoon en rock lekker verder.

2 oordopjes in een cirkel zweven over de rechterbovenhoek van een Galaxy Pixel 7 Pro-telefoon. De telefoon is bezig Android-oordopjes te koppelen.

Blijf gebruikmaken van je accessoires

Snel koppelen.

Je accessoires koppelen is nu nog makkelijker dankzij Snel koppelen. Van speakers tot Fitbit en van een Beats-koptelefoon tot honderden smarthome-apparaten.

2 oordopjes in een cirkel zweven over de rechterbovenhoek van een Galaxy Pixel 7 Pro-telefoon. Het Android-logo voor Snel koppelen zweeft linksonder en de telefoon wordt gekoppeld met Android-oordopjes. ​​

Stap met vertrouwen over

Hoe blijf ik in contact met de mensen die belangrijk voor me zijn?

Is het moeilijk om je gegevens naar Android te kopiëren?

Zijn mijn apparaat en gegevens beveiligd?

Zet gegevens makkelijk over

Al je belangrijke gegevens worden makkelijk overgezet.

Volg de instructies op het scherm om de overdracht te starten. De gegevens worden snel en beveiligd rechtstreeks tussen apparaten uitgewisseld. Er blijft een kopie op je oorspronkelijke apparaat staan, zodat je niets kwijtraakt.

Het scherm van een Android-telefoon met onder andere Google Keep-herinneringen en takenlijsten is geopend met ernaast de achterkant van een Google Pixel 7 Pro. Het Google Keep-logo staat rechtsboven.

Zet gegevens makkelijk over

Google Foto's.

Zet foto's beveiligd over van je iPhone naar je nieuwe Android. Via AI-gestuurd zoeken vind je je foto's nu nog sneller door op plaatsen, mensen of voorwerpen te zoeken.

Het scherm van een Android-telefoon met daarop Google Foto's geopend en een raster met foto's. Rechtsboven staat het Google Foto's-logo.

Stap met vertrouwen over

Hoe blijf ik in contact met de mensen die belangrijk voor me zijn?

Heb ik een nieuwe koptelefoon en accessoires nodig?

Zijn mijn apparaat en gegevens beveiligd?

Krijg krachtige beveiliging

Blijf beschermd dankzij krachtige beveiligings- en privacyopties.

Android checkt je apps en apparaten op schadelijk gedrag, versleutelt tekstberichten, laat je limieten instellen voor welke apps iets kunnen openen en wanneer, en filtert spamgesprekken en -berichten weg voordat ze bij jou terechtkomen.

Het scherm van een Pixel 7 Pro-telefoon met daarop Google Play Protect geopend. Het Google Play Protect-logo staat rechtsboven. Een groen schild met een vinkje licht op met het bericht 'Geen schadelijke apps gevonden' om de gebruiker te laten weten dat de telefoon beveiligd is. Ernaast staat de achterkant van de Pixel 7 Pro.

Krijg krachtige beveiliging

Google Play Protect.

Play Protect checkt je apps dagelijks en proactief op schadelijk gedrag. Als we iets verdachts vinden, stuurt Google je een waarschuwing en wordt de app automatisch uitgezet. Je hoeft dit dus niet zelf te doen.

Het scherm van een Android-telefoon met daarop Google Play Protect geopend. Een groen schild met een vinkje licht op met het bericht 'Geen schadelijke apps gevonden' om de gebruiker te laten weten dat de telefoon beveiligd is.

Krijg krachtige beveiliging

Beveiliging tegen spam.

Vorig jaar gebruikte Android AI om gebruikers te beschermen tegen 100 miljard verdachte spamberichten en -gesprekken. Zo kun jij je op je leven focussen, zonder afleidingen en scams.

Een Android-scherm met het gespreksscherm, een nummer in een felrode balk bovenaan en een telefoonicoon dat rechts van de telefoon zweeft.

Krijg krachtige beveiliging

Privacydashboard.

Beperk wat wordt geopend, en wanneer. Van gps die op de achtergrond actief is tot toegang tot de microfoon en camera.

Het scherm van een Android-telefoon met daarop het Android-privacydashboard. Verschillende apps en hun gebruik vormen de onderdelen van een cirkeldiagram.

Stap met vertrouwen over

Hoe blijf ik in contact met de mensen die belangrijk voor me zijn?

Heb ik een nieuwe koptelefoon en accessoires nodig?

Is het moeilijk om je gegevens naar Android te kopiëren?

Het snelst en meest uitgebreid

Gebruik een kabel.

Wat je kunt overzetten:

 • Contacten

 • Foto's en video's

 • Agenda-afspraken

 • Berichten en WhatsApp-chats

 • Apps

 • Muziek

 • En nog veel meer

 • Een iPhone en gloednieuwe Android-telefoon staan naast elkaar en zijn verbonden met een Lightning USB-kabel. Gegevens worden makkelijk overgezet van de iPhone naar de nieuwe Android-telefoon.

  1. Verbind de apparaten.

  Zet je nieuwe Android-apparaat aan. Als je hierom wordt gevraagd, verbind je je nieuwe Android-telefoon via een Lightning-naar-USB-C-kabel met je oude iPhone. In sommige gevallen heb je een OTG-adapter nodig.

 • Het scherm van een nieuwe Android-telefoon met de instructie om gegevens te selecteren. Eronder staat een lijst met contacten, foto's en video's, agenda-afspraken, berichten en WhatsApp-chats en -muziek.

  2. Selecteer je gegevens.

  Volg de instructies op het scherm om te kiezen wat je wilt overzetten, zoals contacten, foto's, berichten en WhatsApp-chats. Zet iMessage uit, zodat je geen enkele melding mist.

 • Het scherm van een nieuwe Android-telefoon met het bericht dat gegevens worden overgezet. Eronder staat een lijst met contacten, foto's en video's, agenda-afspraken, berichten en WhatsApp-chats en -muziek.

  3. Zet de gegevens over.

  Dat is het. Je hebt de belangrijkste gegevens gekopieerd naar je nieuwe Android-telefoon.

Zie voor meer informatie de stapsgewijze handleidingen voor Samsung Galaxy-telefoons, Pixel-telefoons of bezoek ons Helpcentrum.

Als je geen kabel hebt

Zet de gegevens draadloos over.

Wat je kunt overzetten:

 • Contacten

 • Foto's en video's

 • Agenda-afspraken

 • Een iPhone en gloednieuwe Android-telefoon staan naast elkaar met ertussenin een wifi-symbool. 2 stippen bewegen tussen het wifi-symbool en de telefoons om een draadloze gegevensoverdracht aan te geven.

  1. Verbind beide apparaten draadloos.

  Zet je nieuwe Android-apparaat aan en volg de instructies op het scherm. Als je wordt gevraagd of je een kabel hebt, kies je 'Geen kabel' en volg je de instructies om je iPhone en Android via wifi te verbinden met de Switch to Android-app. Hier vind je meer informatie over hoe je zonder kabel gegevens overzet naar Samsung-apparaten.

 • Het scherm van een nieuwe Android-telefoon met de instructie om gegevens te selecteren. Eronder staat een lijst met contacten, foto's en video's, agenda-afspraken, berichten en WhatsApp-chats en -muziek.

  2. Selecteer je gegevens.

  Volg de instructies op het scherm om te kiezen wat je wilt overzetten, zoals contacten, foto's, video's en agenda-afspraken. Als je chats van Berichten en WhatsApp wilt kopiëren, heb je een kabel nodig.

 • Het scherm van een nieuwe Android-telefoon met het bericht dat gegevens worden overgezet. Eronder staat een lijst met contacten, foto's en video's, agenda-afspraken, berichten en WhatsApp-chats en -muziek.

  3. Zet de gegevens over.

  Dat is het. Je persoonlijke gegevens staan nu op je nieuwe Android-telefoon. Zet iMessage uit, zodat je geen enkele melding mist.