Het beste van Google, kant en klaar op je apparaten

Met de mobiele services van Google (GMS) beschik je over de populairste apps en API's van Google op je Android-apparaten.

Aan de slag

De populairste apps van Google, allemaal op één plaats

De services van Google voor Mobiel (GMS) zijn een verzameling van populaire apps en API's van Google die functionaliteit ondersteunen op verschillende apparaten. Deze apps werken naadloos samen om te zorgen dat al je apparaten vanaf het eerste gebruik probleemloos en prettig werken.

Google Zoeken

De Google-app is voor gebruikers de snelste, gemakkelijkste manier om te vinden wat ze zoeken, zowel op internet als op hun eigen Android-apparaat.1

Google Chrome

Met Google Chrome voor mobiel kunnen gebruikers snel browsen terwijl ze daarbij tot wel 50% datagebruik besparen.1

YouTube

Met de YouTube-app kunnen gebruikers de nieuwste video's bekijken, zich abonneren op hun favoriete kanalen, filmpjes delen met vrienden en video's bekijken vanaf elk apparaat.

Google Play Store

Met meer dan een miljoen apps, 's werelds grootste collectie e-boeken, miljoenen muzieknummers en duizenden films biedt Google Play voor ieder wat wils.

Ontdek meer GMS-apps:

GMS toevoegen aan je apparaten

Hoewel het Android-opensourceproject (AOSP) veelgebruikte functionaliteit op apparaatniveau biedt zoals e-mail en bellen, is GMS geen onderdeel van het AOSP. GMS is alleen beschikbaar via een licentie van Google en biedt een brede set populaire apps en cloudgebaseerde services. Houd er rekening mee dat GMS-apps kunnen variëren op basis van de vereisten en beschikbaarheid per land.2

Met GMS is de keuze aan jou

Je kunt er op apparaatbasis voor kiezen GMS-apps vooraf te installeren. Daarnaast kun je ook je eigen apps, apps van andere uitgevers of andere AOSP-apps installeren. Klanten kunnen via de Google Play Store natuurlijk ook alle apps installeren die ze willen.

Meteen klaar voor gebruik

We vragen GMS-partners een eenvoudige compatibiliteitstest te doorlopen en zich te houden aan onze compatibiliteitsvereisten voor hun Android-apparaten. In ruil daarvoor kunnen je gebruikers meteen gebruikmaken van betrouwbare apps die ze al kennen.

Meer informatie over apparaatcompatibiliteit

Maak kennis met onze partners

Er zijn al honderden goedgekeurde fabrikanten die klanten kant-en-klare functionaliteit bieden door samen te werken met Google.

BEKIJK ONZE PARTNERS