Moeiteloze beveiligingsupdates

Nieuwe apparaten met Android Nougat kunnen automatisch up-to-date blijven met de nieuwste software- en beveiligingsupdates. Als er een update beschikbaar is, wordt deze automatisch gedownload en geïnstalleerd, zodat je naadloos kunt overgaan naar de veiligste software als je de volgende keer je apparaat aanzet.

Verbeterde beveiliging

Android Nougat is voorzien van een opnieuw ontworpen mediastack die aanzienlijk is versterkt tegen veelvoorkomende aanvallen. Door overflowsanering van integers te integreren, is de stack veel beter bestand tegen onjuist gevormde content en door mediaprocessen in een sandbox te plaatsen, wordt het besturingssysteem beschermd tegen de escalatie van rechten. Op deze manier bieden deze beschermingsmaatregelen meerdere verdedigingsniveaus om je gegevens veilig te houden.

Opnieuw opstarten zonder iets te missen

Wanneer een apparaat met Android Nougat opnieuw opstart, hoef je niet langer te wachten voordat je toegang hebt tot de kernfuncties van het apparaat. Dankzij de modus 'Direct opstarten' kun je nog steeds telefoonoproepen ontvangen, meldingen bekijken en heb je toegang tot toegankelijkheidsfuncties, en dat allemaal voordat je je apparaat ontgrendelt. Ondertussen blijven je opgeslagen gegevens veilig versleuteld.

Meer informatie

Appraatgegevens versleutelen

De versleuteling voor de volledige schijf codeert alle gebruikersgegevens met behulp van 128-bits-versleuteling. Zodra een apparaat is versleuteld, worden nieuwe gegevens ook automatisch versleuteld voordat ze op de schijf worden vastgelegd. Daarnaast helpt de op bestanden gebaseerde 256-bits-versleuteling van Android Nougat bij het isoleren en beschermen van afzonderlijke gebruikers. Bovendien wordt de versleutelingssleutel van elke gebruiker gekoppeld aan de inloggegevens van het vergrendelingssysteem, zodat gegevens alleen kunnen worden ontsleuteld door de rechtmatige eigenaar.

Meer informatie

Met de ingebouwde versleuteling van Android kunnen we de financiële gegevens van gebruikers beschermen. Op deze manier hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over wat wel en wat niet veilig is.

Justin Brickell Engineer, Android Pay

Apps helpen gebruikers veilig te houden

Met de nieuwe Android-functie voor configuratie van de netwerkbeveiliging kunnen ontwikkelaars het netwerkbeveiligingsbeleid van een app aanpassen zonder de code ervan te wijzigen. Zo kunnen ze platte-tekstverkeer eenvoudig blokkeren, een afzonderlijke debugconfiguratie instellen en de reeks vertrouwde certificeringsinstanties configureren.

Meer informatie

Meer controle over privacy

Met Android kunnen gebruikers app-machtigingen naar wens in- en uitschakelen, zodat ze meer controle dan ooit hebben over hun privacy. Je kunt nu bijvoorbeeld een app die foto's neemt toegang geven tot de camera van je apparaat, maar niet tot de locatie of andere privégegevens.

Meer informatie

Android heeft de toegang tot hardwarebeveiliging flexibeler gemaakt. Vroeger was dat duur en moeilijk te gebruiken. Dankzij Keystore kan nu elke ontwikkelaar de best beschikbare hardwarebeveiligingsfuncties gebruiken.

Chad Brubaker Senior Engineer, Android Security

Beschermt apparaten van binnenuit

Android beschikt over extra lagen met op hardware gebaseerde beveiliging, te beginnen met Keystore. Hiermee worden inherent gevoelige gegevens beschermd, zoals inloggegevens en sleutels, waaronder sleutels die worden gebruikt voor het ontsleutelen van je schijf. En met Android Nougat moeten alle nieuwe Android-apparaten beschikken over hardware-ondersteuning voor de opslag van sleutels en wordt zeer sterke bescherming vereist voor de inloggegevens van het vergrendelingsscherm. Op deze manier kunnen gegevens alleen worden ontsleuteld door de rechtmatige eigenaar op zijn eigen apparaat.

Meer informatie