Mobiele beveiliging

Android draagt bij aan jouw veiligheid

Bescherming tot in de details

Android biedt een ingebouwde bescherming bij alles wat je op je telefoon doet. Bijvoorbeeld wanneer je apps downloadt, op internet browst en ervoor kiest om gegevens te delen. Als er iets niet in orde lijkt, zoals een onbetrouwbare app of een schadelijke link, waarschuwen we je en geven we je tips voor wat je kunt doen. Onze krachtige beveiliging beschermt je apparaat en gegevens, zodat je ook beschermd bent als je je telefoon niet gebruikt.

Wij helpen je te bescher­men je bij alles wat je doet

Vermijd onbetrouw­bare apps

Google Play Protect helpt je apps downloaden zonder dat je je zorgen hoeft te maken of de apps schadelijk zijn voor je telefoon of je gegevens proberen te stelen. De apps worden dagelijks zorgvuldig gescand en als we een onbetrouwbare app detecteren, laten we je dit weten en vertellen we je wat te doen. We onderzoeken ook hoe zo'n app werkt, omdat we alles wat we leren, kunnen gebruiken om de screening van apps verder te verbeteren en jouw veiligheid te vergroten.

Wees spammers te slim af

Beantwoord de oproepen die belangrijk zijn en sla onbelangrijke telefoontjes over. Wij screenen je oproepen zodat je geen tijd verspilt aan het beantwoorden van bots. En als de spambescherming een onbetrouwbare oproep detecteert, laat het je dat weten. Daarmee helpt het buitenstaanders weg te houden van je persoonlijke informatie. Om je privacy te helpen beschermen, gebeurt de transcriptie van je gesprek volledig op je apparaat.

Vermijd risicovolle websites

Met Google Safe Browsing kun je met vertrouwen internetten en ben je beveiligd tegen door ons gedetecteerde gevaarlijke websites en gedetecteerde schadelijke bestanden. We waarschuwen je als we detecteren dat je een gevaarlijke website of schadelijk bestand probeert te openen om je in veiligheid te brengen en te helpen voorkomen dat je wordt blootgesteld aan malware of een phishingaanval. We willen namelijk niet dat je wordt misleid om je privégegevens te geven.

Privacy die voor jou werkt

De beveiliging van Android help jouw privacy te beschermen.Wij helpen je gegevens te beschermen tegen nieuwsgierige ogen door ze te versleutelen en door grenzen te stellen aan wat apps wel en niet op de achtergrond kunnen doen. En als je wilt browsen? Ga incognito in Chrome of Maps. We geven je ook tools waarmee je kunt bepalen wie welke gegevens kan zien en wanneer.

Meer informatie over Chrome Meer informatie over Maps

Wij checken je vergeten apps

Beveiligd tot in de kern

Krachtige interne beveiliging

Jouw veiligheid staat aan de basis van wat wij doen. Daarom vormt de beveiliging een inherent onderdeel van Android, ook in de onderdelen die je niet ziet. Als je telefoon is vergrendeld, worden je gegevens beveiligd met apparaatversleuteling, zodat de informatie die iemand probeert te stelen onleesbaar is. En als je een back-up van je telefoon naar de cloud maakt, wordt alles end-to-end versleuteld met de pincode van je telefoon. Alleen jij hebt dus toegang tot de gegevens. Bovendien beschermen we elke app op besturingsysteemniveau, zodat andere apps niet kunnen meekijken met wat je doet. En we sturen je zelfs een melding als we denken dat iemand je besturingssysteem heeft gemanipuleerd. Deze functies staan altijd aan en worden uitgevoerd op de achtergrond. Zo zorgen wij dat je daar automatisch wordt beschermd.

Noodhulp

Hulp tijdens noodsitua­ties

We ontwikkelen unieke manieren om je veiliger te houden. Ontdek hoe je met je Android-telefoon sneller hulp kunt krijgen in geval van nood.

Meer informatie