Noodhulp

Bespaar belangrijke tijd

Reageer vol zelfvertrou­wen

Elke seconde telt tijdens een noodsituatie. Android heeft unieke functies waardoor je in een noodgeval sneller en slimmer kunt reageren. Zo kun je jezelf sneller in veiligheid brengen, en kunnen eerstehulpverleners je makkelijker vinden.

Meer tijd om dekking te zoeken

Ontvang een melding wanneer er een aardbeving komt

Android kan je waarschuwen vlak voordat er een aardbeving plaatsvindt, zodat je sneller een veilige plek kunt opzoeken. Dankzij het Android-systeem voor aardbevingsalarmen worden Android-apparaten kleine seismografen en vormen ze samen het grootste mobiele aardbevingsdetectienetwerk ter wereld. Als er aardschokken zijn, kan het systeem je waarschuwen zodat je naar een veilige plek kunt gaan. En als de beving voorbij is, kun je tikken voor tips over wat de verstandigste volgende stap is.

Het Android-systeem voor aardbevingsalarmen is momenteel beschikbaar in veel landen. Bekijk meer informatie over hoe het werkt en ga na of het beschikbaar is in jouw land.

Een reddings­lijn in je zak

Geef eerstehulpve­rleners een voorsprong

Soms is het voor hulpverleners lastig om je te vinden wanneer je met een mobiel apparaat belt, maar niet met Android. Dankzij de Locatieservice voor noodgevallen kunnen eerstehulpverleners de locatie van je telefoon bepalen en snel hulp sturen. Of je nu aan het strand ligt, een wandeling maakt of thuis bent. We kunnen ze zelfs laten weten welke taal je het liefst spreekt. Je krijgt dus sneller de hulp die je nodig hebt. Beschikbaar in allerlei landen over de hele wereld.

Pixel biedt extra ondersteu­ning

Rijden met hulp op stand-by

Als je apparaat heeft vastgesteld dat je een ongeluk hebt gehad, vragen we je of je hulp nodig hebt. Als je niet reageert, bellen we de hulpdiensten voor je en laten we ze weten waar je bent. Zo blijft hulp in de buurt, hoe ver je ook rijdt.

Laat dierbaren weten dat je hulp nodig hebt

Als je ertegen opziet om bijvoorbeeld 's avonds laat een ritdienst te gebruiken of in je eentje een wandeling in onbewoond gebied te maken, kun je je telefoon vragen om op geplande tijden contact te maken. Wij vragen je dan of je veilig bent. Als je niet reageert, benaderen we je contacten voor noodgevallen en geven we je locatie door. Want soms heb je hulp nodig om contact op te nemen met je dierbaren.

mobiele beveiliging

Ingebouwde beveiliging

Android biedt ingebouwde bescherming bij alles wat je op je telefoon doet. Of je nu apps downloadt of kiest wanneer je gegevens wilt delen, wij helpen je te beschermen.

Meer informatie