ons doel

Elke Android-gebruiker beschermen

We zetten ons elke dag in om de beveiliging en privacy van de meer dan 2,5 miljard actieve Android-apparaten te verbeteren.

Gelaagde beveiliging

Het hele Android-ecosysteem werkt samen voor een soepele, effectieve bescherming.

Transparantie en openheid

We zijn transparant over alles wat we doen. Onze kennis delen we met de hele community, van het opensourceplatform tot het informeren van gebruikers.

Een beetje van Google

We werken samen met verschillende Google-teams die de expertise hebben om ervoor te zorgen dat de meer dan 2,5 miljard Android-apparaten beschermd blijven.

Bescherming op elk niveau

De gelaagde beveiliging van Android gebruikt hardware en software om indringers tegen te houden en gebruikers te beschermen.

Google Play Protect

De beveiliging begint al op app-niveau met onze ingebouwde malwarebeveiliging, die doorlopend wordt aangepast en verbeterd op basis van de machine learning van Google. Alle apps op Android-telefoons worden dagelijks automatisch gescand en schadelijke apps worden tegengehouden, waardoor dit de breedst ingezette beveiligingsservice voor mobiele dreigingen ter wereld is. En dankzij de ingebouwde 'Vind mijn apparaat'-functie blijven apparaten beschermd, ook als ze zijn kwijtgeraakt.

Meer dan 100 miljard

apps worden per dag gescand en geverifieerd

Meer informatie

Een platform met ingebouwde beveiliging

Naast de beveiliging op app-niveau houdt het platform apparaten van binnenuit veilig. Met app-sandboxing wordt elke Android-app geïsoleerd en beveiligd, waardoor andere apps geen toegang hebben tot privégegevens. We beschermen daarnaast de toegang tot interne onderdelen van het besturingssysteem om te voorkomen dat hackers misbruik kunnen maken van bugs. Tot slot blijven gegevens beschermd, zelfs als je het apparaat zou kwijtraken, dankzij volledige versleuteling op het apparaat.

100%

van de gemelde kritieke kwetsbaarheden op het gebied van Android-platformbeveiliging zijn in 2019 door Google verholpen vóórdat ze werden gepubliceerd

Meer informatie

Hardware die is ontworpen om te beschermen

Op het diepste niveau gebruiken we de hardware zelf om de toegang tot het apparaat te beschermen. Hieronder valt bijvoorbeeld de beveiliging van het vergrendelingsscherm, Verified Boot om te controleren of er niet is geknoeid met het apparaat, versleuteling op hardwareniveau, en sleutelgebruik om gegevens tijdens overdracht en in opslag veilig te houden.

100%

van Android-telefoons met Nougat of hoger gebruikt een vergrendelingsscherm voor verificatie op hardwareniveau

Meer informatie

Regelmatig beveiligingsonderhoud

Al deze lagen worden nog eens verder versterkt met beveiligingsupdates. Er is een vaste maandelijkse updatecyclus voor Pixel-apparaten en apparaten die onder het Android One-programma vallen. Deze updates en kwetsbaarheden worden ook gedeeld in een uitgebreid beveiligingsbulletin voor onze partners en gebruikers.

Meer dan één miljard

apparaten hebben in 2019 beveiligingsupdates ontvangen

Bekijk de nieuwste bulletins

De kracht van openheid en transparantie

We gebruiken een opensourceplatform als basis en zijn transparant over de door ons aangebrachte wijzigingen. We informeren onze gebruikers en partners, zodat iedereen in de Android-community kan samenwerken aan een nog betere beveiliging.

Samen sterk

Op ons opensourceplatform kunnen duizenden leveranciers, onderzoekers en apparaatfabrikanten altijd feedback geven, problemen oplossen en bijdragen een aan nog beter beveiligd ecosysteem. Met meer dan $ 6,9 miljoen aan uitbetalingen erkennen de Android Security Rewards- en Google Play Security Rewards-programma's onafhankelijke beveiligingsonderzoekers die zich inzetten om kwetsbaarheden op te sporen.

De gebruiker bepaalt

Ons besturingssysteem is speciaal opgezet om transparantie te bieden. Als een app toegang probeert te krijgen tot gevoelige gegevens, moet deze app eerst toestemming vragen aan de gebruiker. Wanneer we transparant zijn via toestemmingen en waarschuwingen, beschikken gebruikers over de benodigde informatie om hun eigen beveiliging te beheren.

Bekijk onze resultaten in het driemaandelijks Transparantierapport

Het rapport bekijken

Een beetje van Google

Door verschillende Google-teams te laten samenwerken, kunnen we onze gebruikers van begin tot eind voorzien van uitgebreide bescherming. Dankzij het team voor identiteitsbeheer zijn accounts altijd goed beveiligd, terwijl Safe Browsing apps en Chrome beschermt. En door de nauwe samenwerking met het Google AI-team en hun kennis op het gebied van artificial intelligence en machine learning kunnen we ons ecosysteem versterken, zodat gebruikers in realtime beschermd blijven.

Google AI
Safe Browsing
Identiteitsbeheer
Meer informatie over beveiliging bij Google

Het nieuwste op het gebied van Android-beveiliging