Gemoedsrust in de palm van je hand

Play Protect wordt ondersteund door de kracht van Google en biedt je eenvoudige controle zonder veel handmatig beheer. Door keuze te combineren met transparantie, bieden wij je de ideale beveiligingsmiddelen voor je mobiele apparaat. Zo ben je altijd gedekt.

Meer informatie

Automatische beveiliging, altijd

Android-apparaten zijn uitgerust met ingebouwde software die Play Protect wordt genoemd, Hiermee wordt regelmatig gecontroleerd of alle apps op je apparaat zich naar behoren gedragen. Als er een schadelijke app wordt aangetroffen, geeft de functie Play Protect een melding weer of wordt de app volledig geblokkeerd.

Maak beveiliging eenvoudiger met je vingerafdruk

Met de vingerafdruk-API kunnen gebruikers hun apparaat ontgrendelen, veilig inloggen bij apps en betalen met Android Pay. Gewoon door één keer met hun vinger te tikken.* En om ontwikkelaars te helpen functies te integreren in apps van derden, is Android voorzien van een vingerafdruk-API.

Meer informatie

* afhankelijk van geschikte hardware

Gegevens gebruiken om gebruikers veilig te houden

De functie Play Protect vormt een aanvulling op de veilige basis van Android en controleert periodiek apps, instellingen en kritieke beveiligingsgegevens van meer dan twee miljard Android-apparaten. Als een app zich niet gedraagt zoals het hoort, kan Play Protect deze automatisch opschorten. En dit gebeurt allemaal onzichtbaar in de app om jou te beveiligen, ongeacht de Android-versie die je gebruikt.

2 miljard + Android-apparaten gecontroleerd per dag, wereldwijd
8 miljard apps gecontroleerd per dag, wereldwijd

Bescherm een apparaat alleen al door het aan te zetten

Na het opstarten bevestigt de functie 'Geverifieerd opstarten' dat er niet is geknoeid met de apparaatsoftware. Dit wordt gedaan met behulp van een sleutel die is ingebouwd in de hardware van het apparaat, zodat wordt verzekerd dat software altijd afkomstig is van een vertrouwde bron. Oftewel: dit is nog een manier waarop Android helpt je gegevens en je apparaten te beschermen.

Meer informatie

Beschermt apparaten, zelfs als je ze bent kwijtgeraakt

Je kunt 'Vind mijn apparaat' gebruiken om op afstand een verloren apparaat te vinden dat is gekoppeld aan een Google-account. Je kunt zelfs een pincode voor de schermvergrendeling toevoegen of alle gegevens wissen als je apparaat is gestolen of als je het echt definitief kwijt bent. Zo kun je erger voorkomen als je apparaat in de verkeerde handen valt.

Een beschermend schild rond elke app

Elke Android-app bevindt zich in een zogenoemde app-sandbox. Als een app iets ongewenst probeert te doen, zoals toegang krijgen tot privégegevens in een andere app, houdt de sandbox de app tegen en zorgt ervoor dat je beschermd blijft.

100 % van de Android-apps wordt beschermd door gebruik van een sandbox

Het gebruik van een sandbox is nog zo'n kritieke beveiligingslaag voor de Google Foto's-app. Hierdoor wordt gewaarborgd dat de bibliotheken met privéfoto's en -video's van onze gebruikers veilig zijn op hun apparaten. Mensen kunnen dus met een gerust hart een leven aan herinneringen toevertrouwen aan onze app.

Indrajit Khare Tech Lead & Manager of Google Photos, Android