Android 11

Het OS dat begrijpt wat belangrijk is

Ga meteen naar wat je nodig hebt. Android 11 is optimaal afgestemd op hoe je de telefoon gebruikt. De bediening is nog handiger geworden. Ook is het makkelijker om bijvoorbeeld gesprekken en privacyinstellingen te beheren.

Kenmerken van Android 11

Beheer je gesprekken

Bubbels

Neem content op en deel het

Er is eindelijk een ingebouwde functie voor schermopnamen beschikbaar.

Met een schermopname leg je vast wat er op je telefoon gebeurt. Deze functie zit in Android 11, dus je hebt geen extra app nodig. Je kunt het geluid van je microfoon, je apparaat of beide opnemen.

Selecteren en delen is nog makkelijker geworden.

Selecteer tekst van je apps. Leg ook afbeeldingen vast. Op Pixel-apparaten1 kun je makkelijk informatie kopiëren, opslaan en delen in apps. Denk hierbij aan je browser, je boodschappen-app of je nieuws-app.

Handige tools die voorspellen wat je nodig hebt

Smart Reply

Gebruik voorgestelde antwoorden in gesprekken Kies snel reacties als 'Hallo', 'Lijkt me prima' of 👋 wanneer deze van pas komen. Op Pixel-apparaten1 worden antwoorden voorgesteld op basis van wat er in het gesprek is gezegd. Zo kom je snel op de juiste woorden en vind je meteen een toepasselijke emoji.2

App-suggesties

Snel toegang tot de apps die je het vaakst gebruikt Pixel-apparaten1 doen app-suggesties op basis van je routine. Onder in je startscherm zie je de hele dag wat voor dat tijdstip handig is. Zo kun je meteen als je opstaat makkelijk bij je trainingsapp. En als het tijd is om te ontspannen, wordt de tv-app getoond.

Slimme mappen

Slimmere manieren om je apps te ordenen Je krijgt slimme suggesties voor mapnamen op je Pixel-apparaat1. Zo kun je je startscherm overzichtelijk houden. De namen zijn gebaseerd op een thema, zoals werk, foto of gezondheid.

Apparaat­bediening

Zet de thermostaat lager en dim je lampen. Allemaal vanaf één plek op je telefoon.3 Je hoeft alleen maar de aan/uit-knop lang in te drukken om je verbonden apparaten te bekijken en te beheren. Zo maak je het jezelf gemakkelijk in huis.

Mediabediening

Verbind Android met je auto. Laat die kabel maar thuis.

Ga de weg op zonder in te pluggen. Android Auto werkt nu draadloos op apparaten met Android 11. Zo beschik je bij elke rit over handige functies van je telefoon.4

Meer informatie

Jij bepaalt welke apps toegang hebben

Houd de controle over je gegevens met Android. Kies of apps die je downloadt, toegangsrechten voor gevoelige gegevens krijgen. Of juist niet. Zo ben je beter beschermd.

Eenmalige toestemming

Geef apps eenmalig toestemming om je microfoon, camera of locatie te gebruiken. Als de app later weer toegang nodig heeft, moet je die opnieuw geven.

Automatisch app-rechten resetten

Als je een app een tijdje niet hebt gebruikt, wil je misschien dat deze geen toegang meer heeft tot je gegevens. Android reset de rechten van ongebruikte apps. Je kunt de rechten altijd weer aanzetten.

Beveiligings­updates, rechtstreeks van Google Play

Met Android 11 krijg je nog meer beveiligings- en privacyoplossingen op je telefoon, rechtstreeks van Google Play. Dit gaat net zoals bij updates van je andere apps. Je hoeft er niet meer over na te denken. Ondertussen blijft je apparaat beveiligd met de nieuwste bescherming.

Meer informatie

En dat is maar het topje van de ijsberg

Android 11 heeft voor iedereen iets extra's, van betere beveiliging tot efficiëntere werkwijzen.