Pas het naar eigen wens aan

Landschap met HDR Een huis met een paarse achtergrond Geel monument

We hebben iets nieuws voor je

Ontdek deze nieuwe Android 14-functies

Maak je apparaat persoonlijker, beter beschermd en toegankelijker met de nieuwste OS-upgrade. Betere fotokwaliteit, nieuwe thema's en door AI gemaakte achtergronden. Privacyupdates voor je gezondheid, veiligheid en gegevens. Plus uitgebreidere toegankelijkheidsfuncties.

Meer informatie over beschikbaarheid

Je apparaat nu nog persoonlijker

Maak foto's van nog hogere kwaliteit met Ultra HDR

Een foto van een bergmeer, verticaal in het midden gesplitst. De linkerkant is in helder, levendig Ultra HDR en de rechterkant in standaardkwaliteit.

Maak je thema monochroom

Een monochrome foto van gebouwen in de schemering met in het midden een overlay van een klok die 09:30 uur aangeeft.
Een monochrome foto van gebouwen in de schemering met in het midden een overlay van een klok die 09:30 uur aangeeft.

Achtergronden ingegeven door je eigen verbeelding

Unieke, echt aangepaste achtergronden, mogelijk gemaakt door artificial intelligence. Met Android 14 hoef je alleen maar de hulpprompts te volgen om jezelf op je eigen manier te uiten3. Binnenkort eerst op Pixel-telefoons beschikbaar

Probeer hieronder de demo.4

Een softfocusfoto van bloemen

Je vergrendelscherm zoals jij het wilt

Met de nieuwe aanpassingskiezer kun je je vergrendel- en startscherm nog makkelijker personaliseren. Uit jezelf zonder je apparaat te hoeven ontgrendelen. Pas het scherm van je Pixel-apparaat nog meer aan met aangepaste klokken en snelkoppelingen op het vergrendelscherm5.

De spotlight op jouw bescherming

Android 14 biedt proactief makkelijk te begrijpen informatie over de gegevensrechten van apps6. Kies welk toegangsniveau je apps toekent om jezelf te beschermen7.

Een overzicht van gedeelde gegevens

Android 14 biedt proactief makkelijk te begrijpen informatie over de gegevensrechten van apps6. Kies welk toegangsniveau je apps toekent om jezelf te beschermen7.

Maak het voor jezelf makkelijker om je telefoon te ontgrendelen, en lastiger voor anderen

Verbeter je apparaatbeveiliging met een aanbevolen 6-cijferige ontgrendelwachtwoord. Stroomlijn het proces door de telefoon automatisch te laten ontgrendelen als je de juiste pincode van 6 of meer cijfers invoert.

Een Android-instellingenscherm met 'Get started with Health Connect' (Aan de slag met Health Connect) en informatie over hoe je gezondheidsgegevens deelt en je instellingen en privacy beheert.

Heel makkelijk je gezondheidsgegevens koppelen

Health Connect staat nu gewoon in je instellingen, zodat je vanaf een centrale plek je gezondheids- en fitness-apps kunt koppelen, je gezondheids- en fitness-gegevens op één plek kunt bekijken en je privacy kunt beheren8.

Betere toegankelijkheid bij visuele en gehoorbeperkingen

Hoe download ik Android 14?

Je krijgt een melding op je apparaat als de update klaarstaat. Volg de instructies, download de update en je kunt aan de slag met de nieuwste versie van Android.

Ontdek nu de andere nieuwe en beschikbare functies

Android-apparaten worden voortdurend geüpdatet met nieuwe functies en maandelijkse beveiligingsupdates. Zo blijven je gegevens beveiligd, je apps handig en je leven verbonden.

Wat is er nieuw bij Android?
Een Android-gebruiker voert een gesprek met een vinger op hun oordopje en kijkt omlaag naar hun Android-telefoon.

Veelgestelde vragen

Maak foto's van nog hogere kwaliteit met Ultra HDR

Android 141 ondersteunt Ultra HDR, dus je kunt HDR-foto's maken en deze op haarscherpe HDR-schermen tonen voor levendigere kleuren, lichtere hooglichten en donkerdere schaduwen2.

Een foto van een bergmeer in heldere, levendige Ultra HDR-kwaliteit.

Maak je thema monochroom

Voeg dynamische, monochrome thema's toe aan je widgets, iconen, knoppen, achtergronden en animaties voor een minder afleidende, strakkere vormgeving in grijstinten.

Een monochroom Android-scherm met daarop de rekenmachine-app.